عوارض سجّیل:
از عوارض سجّیل قوم لوط چیزی نیامدهاست. امّا دربارهی عوارض سجّیل اصحاب فیل روایات بیشتری نقل شدهاست. شاید علّت این موضوع معاصر بودن شاهدان واقعهی فیل با راویان حدیث و اخبار باشد.
عوارض ذیل برای سجّیل اصحاب فیل گفتهشدهاست: پیدایش بیماریهای آبله، وبا، حصبه و گیاهان تلخی چون اسپند و هندوانهی ابوجهل. این عوارض پیش از واقعهی اصحاب فیل در مکّه مشاهده نشدهبود (آلوسی، روحلمعانی، ج، ص).
عامل این عوارض ممکن است جهش ژنتیکی در ویروسها و میکروبهای غیر بیماریزا و تبدیل آنها به ویروس آبله و میکروب وبا و نیز جهش ژنتیکی در برخی علفهای منطقه و تبدیل آنها به علف های تلخ صبر و هندوانهی ابوجهل باشد. نظیر این جهش های ژنتیکی در تشعشعات رادیواکتیو ثابت شده است. موتاسیونها از پایدارترین عوارض ناگوار تشعشعات هستهای بهشمار میآیند که باعث انواع معلولیتها تا چندین نسل میشوند. از عوارض دیگر پرتوهای رادیواکتیو انواع بیماریها به ویژه سرطان، سوختگیها و... است (پورشمسی، آشنایی با علوم هستهای، ص126 به بعد).
البته ممکن است ویروس آبله و میکروب وبا و... و نیز دانههای علفهای تلخ به همراه خاک موجود در سجّیل منتقل شدهباشد.این احتمال قوی تر به نظر می رسد زیرا گرچه اثر سجّیل عمیق وسخت بود اما پس از نابود کردن مجرمان بی اثر می شد. براساس روایات این سنگها بر زمین ماندند البته بدون خاصیت آسیبزایی و نزد بعضی افراد چون امّهانی و... به یادگار نگاهداری میشدند (ماوردی، النکتوالعیون، ج4، ص457).اما تشعشعات زیانبارسلاح های هسته ای منطقه انفجار را تا سالها آلوده نگاه می دارد.(جنگافزار هستهای، دانشنامه? آزاد ویکیپدیا)
پاکسازی حرم مکّه از سجّیل:
خداوند متعال شهرهای قوم لوط را به همان حال ویرانی همراه با سنگهای سجّیل باقی گذاشت تا دیگران با مشاهدهی این آثار باستانی، عبرت بگیرند تا گرفتار سرنوشت قوم لوط نشوند. قرآن کریم میفرماید: «أِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَاتٍ لِّلْمُتَوَسِّمِینَ، وَ إِنَّها لَبِسَبیل مُقیم»؛ در آن حادثه نشانههایی است برای زیرکان و این منطقه بر سر راه (مسافران و بازرگانان حجاز) همچنان قرار دارد (حجر/76-75).
امّا صحنهی حادثهی اصحاب فیل را به طور کامل پاکسازی کرد زیرا در وادی محسر منطقهای نزدیک مکه رخداد و ارادهی خدا بر حفظ و طهارت حرم امن خود و تردد زائران کعبه مشرفه و بقای مرکز توحید بود. به این دلیل بلافاصله پس از نابودی سپاه ابرهه، بارانی سیل آسا بارید که همهی اجساد و سنگهای سجّیل را به دریای سرخ برد (سیوطی، الدرالمنثور، ج6،ص ).
در دانش هسته ای نیز ریختن زباله های هسته ای در دریا ها بهترین راه برای پاکسازی محیط است اما اگر همیشه
انجام شود باعث آلودگی آبها و مرگ آبزیان می گردد.(منابع تولید پسماندهای رادیواکتیو و روشهای دفع آنها،اصغرر صادق آبادی،ص44)
...............................................................
فهرست منابع:
*قرآن کریم
1- www.googel.com اصحب الفیل، گوگل عربی،
2- پورشمسی رضا، آشنایی با علم هستهای، یزد، نیکو روش، 1384.
3- قمی علی بن ابراهیم، تفسیر قرآن.
4- حسینی شیرازی محمد، تبیین القرآن، مؤسسه مجتبی، لوح فشرده مجیر.
5- طبرسی فضل، مجمع البیان، بیروت، دارالمعرفه، 1406 ق.
6- طبرسی فضل، جوامع الجامع، لوح فشرده مجیر.
7- طباطبایی محمد حسین، المیزان، قم، اسمائیلیان، چ2، 1391 ق.
8- سیوطی جلالالدین، الدر المنثور، لوح فشرده مجیر.
9- آلوسی، روحتامعانی، لوح فشرده مجیر.
10- مکارم شیرازی ناصر، الأمثل، لوح فشرده مجیر.
11- سید قطب، فی ظلال القرآن، لوح فشرده مجیر.
12- بقاعی، نظم الدور، لوح فشرده مجیر.
13- ابن عاشور طاهر، التحریر و التنویر، لوح فشرده مجیر.
14- طنطاوی، التفسیر الوسیط، لوح فشرده مجیر.
15- زمشخری جارالله، الکشاف عن حقایق غوامض التنزیل، لوح فشرده مجیر.
16- قهرمانی، نیروگاهها و بمبهای هستهای چگونه کار میکنند، www.ngdir.ir
17- اکتینیدها، www.ngdir.ir
18- فیض کاشانی محسن، تفسیر صافی، قم، 1401 ق.
19- حسینی شیرازی، تنیین القرآن، لوح فشرده مجیر.
20- تفسیر کوثر، لوح فشرده مجیر.
21- صادق آبادی، اصغر،منابع تولید پسماندهای رادیواکتیو و روشهای دفع آنها،اکتشاف و تولید،شماره39
لیست کل یادداشت های این وبلاگ